Како да тргувате во Quotex за почетници

Како да тргувате во Quotex за почетници
Ако сте нови во Дигитални опции, посетете го нашиот блог - вашиот едношалтерски водич за да дознаете сè за Дигиталните опции. Ве водиме чекор-по-чекор за тоа како да ја регистрирате и потврдите вашата сметка на Quotex, да депонирате пари, да добиете профит на пазарот за дигитални опции и да ги повлечете парите на Quotex следејќи ги овие чекори:


Како да се регистрирате на Quotex


Како да се регистрирате Quotex сметка со е-пошта

1. За да започнете со тргување со Quotex, само треба да го завршите едноставниот процес на регистрација со кликнување на „ Пријави се “ во горниот десен агол на страницата.
Како да тргувате во Quotex за почетници
2. За да се регистрирате , треба да ги извршите следните чекори и да кликнете на копчето „Регистрација“.
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта и поставете силна лозинка.
 2. Изберете валута за депонирање и повлекување средства во Quotex.
 3. Кликнете на полето за избор за да прифатите „Договор за услуга“.
 4. Кликнете на копчето „Регистрација“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
Quotex исто така нуди регистрација преку Google, Facebook и VK сметка. Тоа е исто така еден од начините за отворање сметка на Quotex. За да отворите сметка со вашата сметка на Facebook, Google или VK, само треба да кликнете на едно од копчињата.
Како да тргувате во Quotex за почетници
Секоја чест! вашата регистрација е завршена! Сега не ви треба никаква регистрација за да отворите демо сметка . 10.000 долари во демо сметка ви овозможува да вежбате онолку колку што ви треба бесплатно.

Кликнете на копчето „Тргување со демо сметка“ за да тргувате со демо сметката.
Како да тргувате во Quotex за почетници
Демо сметката е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување со различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици.

Препорачуваме да користите демо тргување за вежбање пред да направите вистински депозит. Ве молиме запомнете повеќе вежбање и повеќе шанси да заработите вистински пари со Quotex .

Како да тргувате во Quotex за почетници

Можете исто така да тргувате на сметка во живо по депонирањето. Кликнете на зеленото копче „Надополни со 100 $“ за депонирање и тргување со вистинска сметка.
Како да тргувате во Quotex за почетници
Како да депонирате пари во Quotex

Како да тргувате во Quotex за почетници

Како да се регистрирате Quotex сметка со Фејсбук

Имате опција да ја регистрирате вашата сметка користејќи ја вашата лична сметка на Facebook и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Кликнете на копчето Facebook .
Како да тргувате во Quotex за почетници
2. Ќе се отвори прозорецот за најавување на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете адресата на е-пошта што ја користевте за да се регистрирате на Facebook.

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook.

4. Кликнете на „Најави се“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
Откако ќе кликнете на копчето „Најави се“, Quotex бара пристап до вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да тргувате во Quotex за почетници
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Quotex.


Како да се регистрирате Quotex сметка со Google

Покрај тоа, можете да регистрирате сметка на Quotex преку Google. Ако сакате да го направите тоа, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на копчето Google .
Како да тргувате во Quotex за почетници
2. Ќе се отвори прозорец за најавување на сметката на Google, каде што ќе треба да ја внесете вашата адреса за е-пошта или телефон и да кликнете на „Следно“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „ Следно “.
Како да тргувате во Quotex за почетници
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата на вашата сметка на Google и автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Quotex.

Како да регистрирате сметка на Quotex со VK

Исто така, имате опција да ја регистрирате вашата сметка преку VK и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Кликнете на копчето VK.
Како да тргувате во Quotex за почетници
2. Ќе се отвори прозорец за најава на VK, каде што ќе треба да ја внесете адресата на е-пошта што сте ја користеле за да се регистрирате во VK.

3. Внесете ја лозинката од вашата VK сметка.

4. Кликнете на „Најави се“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Quotex.

Регистрирајте ја сметката Quotex на апликацијата Android

Апликацијата за тргување Quotex се смета за најдобра апликација за онлајн тргување.

Ако имате мобилен уред со Android, ќе треба да ја преземете мобилната апликација Quotex од Google Play или овде .
Како да тргувате во Quotex за почетници
Отворете ја преземената апликација. Сега се што треба да направите за да започнете со тргување е да ја регистрирате вашата сметка. Допрете го „Регистрација“.
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта и креирајте силна лозинка
 2. Изберете валута за депонирање и повлекување средства.
 3. Прочитајте и согласете се со „Договор за услуга“. Кликнете на полето за избор
 4. Кликнете на „ Регистрирај се
Како да тргувате во Quotex за почетници
Приказ на нова страница по успешна регистрација, ако сакате да тргувате со демо сметка, кликнете на „Тргување со демо сметка“ и имате 10.000 долари во демо сметка.
Како да тргувате во Quotex за почетници
Демо сметката е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување со различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици.
Како да тргувате во Quotex за почетници
Откако ќе бидете подготвени да започнете со тргување со вистински средства, можете да се префрлите на вистинска сметка и да ги депонирате вашите пари.
Како да депонирате пари во Quotex
Како да тргувате во Quotex за почетници

Регистрирајте ја сметката на Quotex на мобилната веб-верзија

Ако сакате да тргувате на мобилната веб верзија на платформата за тргување Quotex, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, кликнете овде за да ја посетите веб-страницата на брокерот, а потоа кликнете на „Регистрирај се“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
На овој чекор сè уште ги внесуваме податоците: е-пошта, лозинка, изберете валута, проверете „Договор за услуга“ и кликнете на „Регистрација“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
Тука си! Сега можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е точно иста како и обичната веб-верзија на неа. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

Имате и 10.000 долари во демо сметка,
Како да тргувате во Quotex за почетници
Тоа е сè, штотуку ја регистриравте вашата сметка на Quotex на мобилниот веб.

Можете исто така да отворите сметка на Quotex преку сметката на Google, Facebook или VK.
 • Изберете регистрација на „Фејсбук“ (во случај да имате социјална сметка на Facebook)
 • Изберете регистрација „Гугл“ (во случај да имате сметка на Google)
 • Изберете регистрација „VK“ (во случај да имате сметка на VK)
Како да тргувате во Quotex за почетници

Како да ја потврдите сметката во Quotex


Кои податоци се потребни за да се регистрирате на веб-страницата на компанијата?

За да заработите пари на дигитални опции, прво мора да отворите сметка што ви овозможува да вршите занаети. За да го направите ова, треба да се регистрирате на веб-страницата на компанијата.

Процесот на регистрација е едноставен и не одзема многу време.

Потребно е да се пополни прашалник на предложениот формулар. Ќе треба да ги внесете следните информации:
 • име (на англиски)
 • адреса на е-пошта (наведете ја моменталната, работата, адресата)
 • телефон (со код, на пример, + 44123 ....)
 • лозинка што ќе ја користите во иднина за да влезете во системот (со цел да го минимизирате ризикот од неовластен пристап до вашата индивидуална сметка, препорачуваме да креирате сложена лозинка користејќи мали, големи букви и бројки. Не ја откривајте лозинката на трети лица)

Откако ќе го пополните формуларот за пријавување, ќе ви бидат понудени различни начини за финансирање на вашата сметка за тргување.

Како да ја потврдите сметката на Quotex?

Верификацијата во дигитални опции е потврда од страна на Клиентот на неговите лични податоци со обезбедување на дополнителни документи на компанијата. Условите за верификација за Клиентот се што е можно поедноставни, а листата на документи е минимална. На пример, една компанија може да побара:
 • обезбеди копија од скенирање во боја од првото ширење на пасошот на клиентот (страница за пасош со фотографија)
 • идентификувај се со помош на „селфи“ (своја фотографија)
 • потврдете ја адресата на регистрација (престој) на Клиентот итн

Компанијата може да побара какви било документи доколку не е можно целосно да се идентификува Клиентот и податоците внесени од него.

1. Одете на Сметка.
Како да тргувате во Quotex за почетници
2. Внесете ги сите податоци за „Идентификации“ и кликнете „Промени ги информациите за идентитетот“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
3. Потоа поставете го вашиот идентитет како пасош, возачка дозвола или локална лична карта на „Потврда на документи“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
4. Откако ќе го поставите вашиот идентитет, ќе ја видите „Потврда на чекање“ како подолу.
Како да тргувате во Quotex за почетници
5. Откако електронските копии од документите ќе бидат доставени до Компанијата, Клиентот ќе мора да почека некое време за да ги потврди дадените податоци.

Ако е потврдено, ќе го видите статусот подолу
Како да тргувате во Quotex за почетници

Како да депонирате пари во Quotex


Како да депонирате преку Visa / MasterCard?

Оваа статија ќе ве води низ депозитите помеѓу банкарските картички и вашите трговски сметки.

1) Кликнете на зеленото копче „ Депозит “ во горниот десен агол на јазичето.

Или, исто така, можете да ја депонирате сметката преку вашата лична сметка со кликнување на копчето „ Депозит “ во профилот на сметката.
Како да тргувате во Quotex за почетници
2) Изберете банкарски картички: „Visa / MasterCard“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
3) Внесете ја сумата на пари што сакате да ја депонирате и изберете го вашиот бонус. Потоа, кликнете на „Депозит“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
4) Пополнете го формуларот со внесување на бараните детали за плаќање и кликнување на „Плати“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
5) Проверете ги парите на вашата сметка во живо по успешното депонирање.
Како да тргувате во Quotex за почетници

Како да депонирате преку електронски плаќања (Perfect Money, Advcash)?

Можете да финансирате во вашата сметка на Quotex со кликнување на зеленото копче „ Депозит “ во горниот десен агол на јазичето.
Како да тргувате во Quotex за почетници
2) Изберете „Совршени пари“ како начин на плаќање.
Како да тргувате во Quotex за почетници
3) Внесете го износот на депозитот и изберете го вашиот бонус. Потоа, кликнете на „Депозит“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
4) Изберете го саканиот начин на плаќање и кликнете на „Направи плаќање“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
5) Пополнете го формуларот со внесување на бараните детали за плаќање и кликнување на „Преглед на плаќање“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
6) Депонирајте успешно, проверете ги парите на вашата сметка во живо.
Како да тргувате во Quotex за почетници

Како да депонирате преку криптовалути (USDT, TRX, BTC, LTC, ETH, BSC, USDC, MATIC, SOLANA, POLKADOT, Shiba Inu, ZEC, BUSD, Dash, Dogecoin, Ripple, Dai, Bitcoin Cash )

Ние прифаќаме депозити во криптовалути за да го направиме вашето трговско патување поефикасно. Од таа причина, дозволете ни да ви објасниме како можете да го направите тоа.

1) Кликнете на зеленото копче „ Депозит “ во горниот десен агол на јазичето.

Можете исто така да ја депонирате сметката преку вашата лична сметка со кликнување на копчето „ Депозит “ во профилот на сметката.
Како да тргувате во Quotex за почетници
2) Пример : изберете „Bitcoin (BTC)“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
3) Изберете го вашиот бонус и внесете го износот на депозитот. Потоа, кликнете на „Депозит“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
4) Изберете ја криптовалутата што сакате да ја депонирате, како што е Биткоин.
Како да тргувате во Quotex за почетници
5) Само копирајте ја вашата адреса за депозит и залепете ја во платформата за повлекување, а потоа можете да депонирате монети во Quotex.
Како да тргувате во Quotex за почетници
6) Откако ќе го испратите успешно, ќе добиете известување „Плаќањето е завршено“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
7) Проверете ги вашите пари на сметка во живо.
Како да тргувате во Quotex за почетници

Ве молиме погледнете ја оваа страница за да видите повеќе: Како да депонирате по криптовалута во Quotex

Како да депонирате преку банкарски трансфер

Банкарскиот трансфер е трансакција со која се префрлаат пари од една на друга банкарска сметка. Ние ве водиме како да префрлите пари на сметката на Quotex.

1. Кликнете на Депозит во горниот десен агол на табот.
Како да тргувате во Quotex за почетници
2. Изберете банкарски трансфер како начин на плаќање.
Како да тргувате во Quotex за почетници
3. Внесете го износот што сакате да го депонирате.
Како да тргувате во Quotex за почетници
4. Изберете ја вашата банка и кликнете на копчето „Плати“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
5. Најавете се на веб-услугата на вашата банка (или одете во вашата банка) за да ги префрлите средствата. Завршете го трансферот.
Како да тргувате во Quotex за почетници

Откако ќе го извршите трансферот, ве молиме трпеливо почекајте да пристигнат средствата на вашата сметка на Quotex.

Како да тргувате со дигитални опции во Quotex


Кои се дигиталните опции?

Опција е деривативен финансиски инструмент заснован на кое било основно средство, како што се акции, валутен пар, нафта, итн.

ДИГИТАЛНА ОПЦИЈА - нестандардна опција што се користи за остварување профит од движењата на цените на таквите средства за одреден период од време.

Дигитална опција, во зависност од условите за договорени од страните во трансакцијата, во време определено од страните, носи фиксен приход (разликата помеѓу приходот од трговија и цената на средството) или загуба (во износ од вредноста на средството).

Бидејќи дигиталната опција се купува однапред по фиксна цена, големината на добивката, како и големината на потенцијалната загуба се познати уште пред тргувањето.

Друга карактеристика на овие зделки е временското ограничување. Секоја опција има свој рок (време на истекување или време на завршување).

Без оглед на степенот на промена на цената на основното средство (колку таа стана повисока или пониска), во случај да се добие опција, секогаш се врши фиксна исплата. Затоа, вашите ризици се ограничени само со износот за кој е стекната опцијата.


Кои се различните дигитални опции?

Како да тргувате во Quotex за почетници
Правејќи тргување со опција, мора да го изберете основното средство што ќе биде во основата на опцијата. Вашата прогноза ќе се изврши на ова средство.

Едноставно, кога купувате дигитален договор, вие всушност се обложувате на движењето на цената на таквото основно средство.

Основното средство е „ставка“ чија цена се зема предвид при склучување на трговија. Како основна предност на дигиталните опции, најчесто дејствуваат најбараните производи на пазарите. Постојат четири типа од нив:
 • хартии од вредност (акции на светски компании)
 • валутни парови (ЕУР / УСД, GBP / УСД, итн.)
 • суровини и благородни метали (нафта, злато, итн.)
 • индекси (SP 500, Dow, долар индекс, итн.)

Не постои такво нешто како универзално основно средство. При изборот, можете само да го користите сопственото знаење, интуиција и разни видови аналитички информации, како и анализа на пазарот за одреден финансиски инструмент.


Како да тргувате со дигитални опции?

1. Изберете средство за тргување: валути, стоки, крипто или индекси
 • Можете да се движите низ списокот со средства. Средствата што ви се достапни се обоени во бела боја. Кликнете на средството за да тргувате со него.
 • Можете да тргувате со повеќе средства одеднаш. Кликнете на копчето „+“ лево од делот за средства. Средството што ќе го изберете ќе се додаде.

Процентот до средството ја одредува неговата профитабилност. Колку е поголем процентот – толку е поголем вашиот профит во случај на успех.

Пример. Ако тргувањето од 10 долари со профитабилност од 80% се затвори со позитивен исход, 18 долари ќе се кредитираат на вашето салдо. 10 долари се вашата инвестиција, а 8 долари се профит.

Профитабилноста на некои средства може да варира во зависност од времето на истекување на тргувањето и во текот на денот во зависност од ситуацијата на пазарот.

Сите занаети се затвораат со профитабилноста што беше наведена кога беа отворени.
Како да тргувате во Quotex за почетници
2. Изберете време

на истекување Периодот на истекување е времето по кое тргувањето ќе се смета за завршено (затворено) и резултатот автоматски се сумира.

Кога склучувате трговија со дигитални опции, вие самостојно го одредувате времето на извршување на трансакцијата (1 минута, 2 часа, месец итн.).
Како да тргувате во Quotex за почетници
3. Поставете ја сумата што ќе ја инвестирате. Минималниот износ за трговија е $1, максималниот – $1000 или еквивалент во валутата на вашата сметка. Ви препорачуваме да започнете со мали занаети за да го тестирате пазарот и да се чувствувате удобно.
Како да тргувате во Quotex за почетници
4. Анализирајте го движењето на цената на графиконот и направете ја вашата прогноза. Изберете ги опциите нагоре (зелено) или надолу (црвено) во зависност од вашата прогноза. Ако очекувате цената да се зголеми, притиснете „Горе“ и ако мислите дека цената ќе се намали, притиснете „Надолу“
Како да тргувате во Quotex за почетници
5. Почекајте тргувањето да се затвори за да дознаете дали вашата прогноза е точна.Ако беше, износот на вашата инвестиција плус профитот од средството ќе се додаде на вашето салдо. Ако вашата прогноза беше неточна - инвестицијата нема да се врати.

Можете да го следите напредокот на вашата нарачка под The ​​Trades
Како да тргувате во Quotex за почетници

Како да повлечете пари од Quotex

Во Quotex, веруваме дека повлекувањата треба да бидат брзи, удобни и лесни. Ние нудиме широк спектар на системи за плаќање од кои можете да изберете, со флексибилност што произлегува од можноста за повлекување средства во секое време од кој било ден, вклучувајќи ги викендите и државните празници.


Како да се повлечете преку Visa / MasterCard?

Начинот што го избравте за депонирање на сметката е исто така метод за повлекување средства.

На пример, ако сте уплатиле на вашата сметка преку системот за плаќање Visa/MasterCard, ќе подигнете пари и преку системот за плаќање Visa/MasterCard.

Кога станува збор за повлекување на доволно голема сума, компанијата може да побара верификација (верификацијата се бара по дискреција на компанијата), поради што е многу важно да регистрирате сметка поединечно за себе за да ги потврдите вашите права на неа во секое време.

1. Одете на Повлекување.
Како да тргувате во Quotex за почетници
2. Изберете: Visa / MasterCard во начинот на плаќање и внесете ја сумата што сакате да ја повлечете. Потоа, кликнете на копчето "Потврди".
Како да тргувате во Quotex за почетници
3. Внесете го пин-кодот, тие го испраќаат на вашата е-пошта. Кликнете на „Потврди“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
4. Вашето барање е успешно испратено.
Како да тргувате во Quotex за почетници
Проверувајќи ги сите ваши барања за повлекување, кликнете на „Трансакција“ и ќе го видите најновото барање како подолу.
Како да тргувате во Quotex за почетници

Како да се повлечете преку е-плаќања (Совршени пари, Advcash)?

Е-плаќањата е електронски начин на плаќање популарен за инстант и безбедни трансакции низ целиот свет. Можете да го користите овој начин на плаќање за да ја повлечете вашата сметка на Quotex апсолутно без провизија.

Начинот што го избравте за депонирање на сметката е исто така метод за повлекување средства.

На пример, ако сте направиле депозит на вашата сметка преку Perfect Money, ќе се повлечете и преку Perfect Money.

1. Кликнете на копчето „Повлекување“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
2. Изберете: Perfect Money in Payment Method и внесете ја чантата и износот што сакате да го повлечете. Потоа, кликнете на копчето "Потврди".
Како да тргувате во Quotex за почетници
3. Внесете го пин-кодот, тие го испраќаат на вашата е-пошта и кликнете на копчето „Потврди“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
4. Честитки, вашето повлекување сега ќе започне со обработка.

Како да тргувате во Quotex за почетници
Проверувајќи ги сите ваши барања за повлекување, кликнете на „Трансакција“. Подолу го гледате последното барање.
Како да тргувате во Quotex за почетници

Како да се повлечете преку крипто?

Дали би сакале да се повлечете со вашите трговски сметки во биткоин? Оваа статија ќе ви покаже како. Ќе треба да имате личен биткоин паричник за да се повлечете.

1. Изберете „Повлекување“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
2. Изберете Начин на плаќање. Пример : Биткоин (BTC).
Како да тргувате во Quotex за почетници
Повлечете пари со помош на Биткоин, па внесете ја адресата на биткоинот што сакате да ја добиете во „чанта“ и внесете ја сумата што сакате да ја повлечете. Потоа, кликнете на копчето "Потврди".
Како да тргувате во Quotex за почетници
3. Внесете го пин-кодот, тие го испраќаат на вашата е-пошта и кликнете на копчето „Потврди“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
4. Вашето барање е успешно испратено.
Како да тргувате во Quotex за почетници
Проверувајќи ги сите ваши барања за повлекување, кликнете на „Трансакција“.
Како да тргувате во Quotex за почетници
Подолу го гледате последното барање.
Како да тргувате во Quotex за почетници

Како да се повлечете на банкарска сметка

Со едноставноста на банкарските трансфери, погодно е да се повлечат средства од вашите сметки за тргување Quotex.

1. Кликнете на копчето Повлекување во горниот дел на страницата на веб-страницата на Quotex.
Како да тргувате во Quotex за почетници
2. Изберете банкарски трансфер во Начин на плаќање и внесете го износот што ќе го испратите на вашата банкарска сметка.
Како да тргувате во Quotex за почетници
3. Внесете го пин-кодот, тие го испраќаат на вашата е-пошта. Кликнете на копчето "Потврди".
Како да тргувате во Quotex за почетници
4. Вашето барање е успешно испратено.

Често поставувани прашања (ЧПП)

Како да тргувате во Quotex за почетници
Сметка


Дали е потребно преземање на програмата на компјутер или паметен телефон?

Не, не е потребно. Вие само треба да се регистрирате на веб-страницата на компанијата во презентираната форма и да отворите индивидуална сметка.


Во која валута се отвора сметката на Клиентот? Може ли да ја сменам валутата на сметката на клиентот?

Стандардно, се отвора трговска сметка во американски долари. Но, за ваша погодност, можете да отворите неколку сметки во различни валути.
Списокот на достапни валути може да се најде на страницата на вашиот профил во сметката на вашиот клиент.


Дали има минимален износ што можам да го уплатам на мојата сметка при регистрација?

Предноста на платформата за тргување на Компанијата е што не мора да депонирате големи суми на вашата сметка. Можете да започнете со тргување со инвестирање мала сума пари. Минималниот депозит е 10 американски долари.


Верификација


Дали е можно да се наведат туѓи (лажни) податоци при регистрација на веб-страницата?

Не. Клиентот врши саморегистрација на веб-страницата на Компанијата, обезбедувајќи целосни и точни информации за себе за прашања поставени во формуларот за регистрација и ги одржува овие информации ажурирани.

Доколку е неопходно да се спроведат разни видови проверки на идентитетот на Клиентот, Компанијата може да побара документи или да го покани Клиентот во својата канцеларија.

Доколку податоците внесени во полињата за регистрација не се совпаѓаат со податоците од поднесените документи, вашиот индивидуален профил може да биде блокиран.


Како да разберам дека треба да поминам низ проверка на сметката?

Доколку е неопходно да поминете верификација, ќе добиете известување преку е-пошта и/или СМС известување.

Сепак, компанијата ги користи деталите за контакт што сте ги навеле во формуларот за регистрација (особено, вашата адреса за е-пошта и телефонски број). Затоа, внимавајте да обезбедите релевантни и точни информации.


Колку долго трае процесот на верификација?

Не повеќе од 5 (пет) работни дена од датумот кога компанијата ги прими бараните документи.


Ако направив грешка при внесување податоци во мојата индивидуална сметка, како можам да го поправам ова?

Мора да контактирате со службата за техничка поддршка на веб-страницата на компанијата и да го уредите профилот.


Како да знам дека успешно ја поминав потврдата?

Ќе добиете известување преку е-пошта и/или СМС известување за завршувањето на процесот на верификација на вашата сметка и можноста да продолжите со операциите на платформата за тргување на Компанијата.


Депозит


Кој е минималниот износ на депозит?

Предноста на платформата за тргување на Компанијата е што не мора да депонирате големи суми на вашата сметка. Можете да започнете со тргување со инвестирање мала сума пари. Минималниот депозит е 10 американски долари.


Дали има провизија за депонирање или повлекување средства од сметката?

Не. Компанијата не наплаќа провизија ниту за депозитот, ниту за операциите за повлекување.

Сепак, вреди да се земе предвид дека платните системи можат да ја наплатат својата провизија и да ја користат интерната стапка на конверзија на валутата.


Дали треба да ја депонирам сметката на платформата за тргување и колку често треба да го правам тоа?

За да работите со дигитални опции, треба да отворите индивидуална сметка. За да склучите вистински занаети, сигурно ќе треба да направите депозит во износ од купените опции.

Можете да започнете со тргување без готовина, само користејќи ја сметката за обука на компанијата (демо сметка). Таквата сметка е бесплатна и создадена за да го демонстрира функционирањето на платформата за тргување. Со помош на таква сметка, можете да вежбате стекнување дигитални опции, да ги разберете основните принципи на тргување, да тестирате различни методи и стратегии или да го оцените нивото на вашата интуиција.

Тргување


Кои се можните резултати од пласираните занаети?

Постојат три можни исходи на пазарот за дигитални опции:

1) во случај вашата прогноза за одредување на насоката на движењето на цената на основното средство е точна, добивате приход.

2) ако до моментот на заклучување на опцијата, вашата прогноза се покажа како погрешна, имате загуба ограничена од големината на вредноста на средството (т.е., всушност, можете само да ја изгубите вашата инвестиција).

3) ако исходот од трговијата е нула (цената на основното средство не е променета, опцијата е склучена по цената по која е купена), ја враќате вашата инвестиција. Така, нивото на вашиот ризик е секогаш ограничено само од големината на вредноста на средството.


Што ја одредува големината на профитот?

Постојат неколку фактори кои влијаат на големината на вашиот профит:
 • ликвидноста на средството што сте го избрале на пазарот (колку повеќе средството е барано на пазарот, толку повеќе ќе добиете профит)
 • времето на тргувањето (ликвидноста на средството наутро и ликвидноста на средството попладне може значително да се разликуваат)
 • тарифи на брокерско друштво
 • промени на пазарот (економски настани, промени во делот на финансиското средство итн.)


Како можам да ја пресметам добивката за трговија?

Не мора сами да го пресметувате профитот.

Карактеристика на дигиталните опции е фиксен износ на добивка по трансакција, кој се пресметува како процент од вредноста на опцијата и не зависи од степенот на промена на оваа вредност. Да претпоставиме дека ако цената се промени во насока предвидена од вас за само 1 позиција, ќе заработите 90% од вредноста на опцијата. Истата сума ќе ја заработите доколку цената се смени на 100 позиции во иста насока.

За да го одредите износот на профитот, мора да ги извршите следните чекори:
 • изберете го средството што ќе лежи во основата на вашата опција
 • наведете ја цената за која би ја купиле опцијата
 • одреди го времето на тргувањето, по овие акции, платформата автоматски ќе го прикаже точниот процент од вашиот профит, во случај на точна прогноза
Добивката од трговијата може да биде до 98% од износот на инвестицијата.

Приносот на дигиталната опција се фиксира веднаш по нејзиното стекнување, затоа не треба да чекате непријатни изненадувања во форма на намален процент на крајот на трговијата.

Штом тргувањето ќе се затвори, вашето салдо автоматски ќе се надополни со износот на оваа добивка.


Која е суштината на тргувањето со дигитални опции?

Факт е дека дигиталната опција е наједноставниот тип на деривативен финансиски инструмент. За да заработите пари на пазарот на дигитални опции, не треба да ја предвидувате вредноста на пазарната цена на средството што може да го достигне.

Принципот на процесот на тргување се сведува само на решавање на една единствена задача - цената на средството ќе се зголеми или намали до моментот кога ќе се изврши договорот.

Аспектот на таквите опции е што воопшто не ви е важно дека цената на основното средство ќе оди сто поени или само еден, од моментот кога тргувањето ќе се склучи до неговото затворање. За вас е важно да ја одредите само насоката на движење на оваа цена.

Ако вашата прогноза е точна, во секој случај добивате фиксен приход.


Како брзо да научите како да заработите пари на пазарот за дигитални опции?

За да добиете профит на пазарот за дигитални опции, треба само правилно да предвидите по кој пат ќе оди цената на средството што сте го избрале (нагоре или надолу). Затоа, за стабилен приход ви требаат:
 • развијте сопствени стратегии за тргување, во кои бројот на правилно предвидени занаети ќе биде максимален и следете ги
 • диверзифицирајте ги вашите ризици
Во развојот на стратегии, како и во барањето опции за диверзификација, следење на пазарот и проучување на аналитички и статистички информации што може да се добијат од различни извори (интернет ресурси, експертски мислења, аналитичари во оваа област итн.) ќе ви помогнат, еден од која е веб-страницата на компанијата.


На кој трошок Друштвото му плаќа добивка на Клиентот во случај на успешна трговија?

Компанијата заработува со клиенти. Оттука, заинтересирана е учеството на профитабилните трансакции значително да преовладува над учеството на непрофитабилните, поради фактот што Друштвото има процент на плаќања за успешна стратегија за тргување избрана од Клиентот.

Дополнително, тргувањата што ги спроведува Клиентот заедно го сочинуваат обемот на тргување на компанијата, кој се пренесува на брокер или берза, што пак е вклучено во базенот на даватели на ликвидност, што заедно доведува до зголемување на ликвидноста на пазарот самата себе.


Што е платформа за тргување и зошто е потребна?

Платформа за тргување - софтверски комплекс кој му овозможува на Клиентот да врши занаети (операции) користејќи различни финансиски инструменти. Исто така, има пристап до различни информации како што се вредноста на понудите, позициите на пазарот во реално време, активностите на компанијата итн.

Повлекување


Дали има провизија за депонирање или повлекување средства од сметката?

Не. Компанијата не наплаќа провизија ниту за депозитот, ниту за операциите за повлекување.
Сепак, вреди да се земе предвид дека платните системи можат да ја наплатат својата провизија и да ја користат интерната стапка на конверзија на валутата.


Колку време е потребно за да се повлечат средства?

Во просек, постапката за повлекување трае од еден до пет дена од датумот на прием на соодветното барање на Клиентот и зависи само од обемот на истовремено обработените барања. Компанијата секогаш се обидува да изврши плаќања директно на денот кога е примено барањето од Клиентот.


Дали треба да дадам документи за да направам повлекување?

Обично, дополнителни документи за повлекување средства не се потребни. Но, компанијата по своја дискреција може да побара од вас да ги потврдите вашите лични податоци со барање одредени документи. Вообичаено тоа се прави со цел да се спречат активности поврзани со нелегална трговија, финансиски измами, како и користење на незаконски добиени средства.

Списокот на такви документи е минимален, а операцијата за нивно обезбедување нема да ви одземе многу време и напор.

Која е минималната сума за повлекување?

Минималниот износ за повлекување е 10 американски долари за повеќето платежни системи.
Минималниот износ за повлекување за Биткоин е 50 американски долари.
Thank you for rating.