Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex

Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
Во Quotex, ние се стремиме да ви понудиме доволно опции за да можете да вршите трансакции како што сакате. Ние исто така нудиме широк спектар на начини на плаќање специфични за вашата земја и брзо време на обработка на трансакциите.


Како да повлечете пари од Quotex


Како да се повлечете од Quotex преку Crypto?

Повлекувањата на биткоин се достапни 24/7 во Quotex. Во оваа статија, ќе ви покажеме како можете да повлечете биткоин од Quotex во вашиот личен биткоин паричник.

Забелешка : Начинот што го избравте за депонирање на сметката е исто така метод за повлекување средства.

На пример, ако сте направиле депозит на вашата сметка преку Bitcoin, исто така ќе го повлечете Bitcoin.

1. Изберете „Повлекување“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
2. Изберете Начин на плаќање: како што е Биткоин (BTC).
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
Повлечете пари користејќи Биткоин, па внесете ја адресата на примачот на биткоинот што сакате да го добиете во „чанта“ и внесете ја сумата што сакате да ја повлечете. Потоа, кликнете на копчето "Потврди".
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
3. Внесете го пин-кодот, тие го испраќаат на вашата е-пошта и кликнете на копчето „Потврди“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
4. Вашето барање е успешно испратено.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
Проверувајќи ги сите ваши барања за повлекување, кликнете на „Трансакција“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
Подолу го гледате последното барање.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex

Како да се повлечете од Quotex преку Visa / MasterCard?

Повлекувањето мора да се изврши со користење на истиот систем за плаќање што се користи за депозитот .

На пример, ако сте уплатиле на вашата сметка преку системот за плаќање Visa/MasterCard, ќе подигнете пари и преку системот за плаќање Visa/MasterCard.

1. Изберете „Повлекување“ во горниот десен агол на страницата.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
2. Изберете начин на плаќање: Visa / MasterCard.

Внесете ја сумата на пари што сакате да ја повлечете. Потоа, кликнете на копчето "Потврди".
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
3. Внесете го пин-кодот, тие штотуку го испратија на вашата е-пошта. Кликнете на „Потврди“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
4. Вашето барање е успешно испратено.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
Проверувајќи ги сите ваши барања за повлекување, кликнете на „Трансакција“ и ќе го видите најновото барање како подолу.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex

Како да се повлечете од Quotex преку е-плаќања (Perfect Money, Advcash, MoMo)?

Електронските плаќања стануваат многу популарни поради нивната брзина и практичност за корисникот. Безготовинските плаќања заштедуваат време, а исто така се многу лесни за извршување. Подолу е упатството за повлекување преку е-плаќања.

Начинот што го избравте за депонирање на сметката е исто така метод за повлекување средства.
На пример, ако сте направиле депозит на вашата сметка преку Perfect Money, ќе се повлечете и преку Perfect Money.


1. Кликнете на „Повлекување“ во прозорецот за извршување на трговијата.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
2. Изберете начин на плаќање: Perfect Money, внесете ја чантата и износот што сакате да го повлечете. Потоа, кликнете на копчето "Потврди".
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
3. Внесете го пин-кодот, тие го испраќаат на вашата е-пошта и кликнете на копчето „Потврди“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
4. Вашето барање е успешно испратено.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
Проверувајќи ги сите ваши барања за повлекување, кликнете на „Трансакција“, ќе го видите последното барање подолу.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex

Како да се повлечете од квотекс на банкарска сметка

Дознајте како можете да користите банкарски трансфери за повлекување средства со вашата трговска сметка на Quotex.

1. Кликнете на копчето Повлекување во горниот десен агол на страницата на веб-страницата на Quotex.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
2. Изберете банкарски трансфер од областа за повлекување и внесете ја сумата на пари што сакате да ја повлечете на вашата банкарска сметка.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
3. Внесете го пин-кодот, тие го испраќаат на вашата е-пошта и кликнете на копчето „Потврди“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
4. Вашето барање е успешно испратено.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Дали има провизија за депонирање или повлекување средства од сметката?

Не. Компанијата не наплаќа провизија ниту за депозитот, ниту за операциите за повлекување.

Сепак, вреди да се земе предвид дека платните системи можат да ја наплатат својата провизија и да ја користат интерната стапка на конверзија на валутата.

Колку време е потребно за да се повлечат средства?

Во просек, постапката за повлекување трае од еден до пет дена од датумот на прием на соодветното барање на Клиентот и зависи само од обемот на истовремено обработените барања. Компанијата секогаш се обидува да изврши плаќања директно на денот кога е примено барањето од Клиентот.

Која е минималната сума за повлекување?

Минималниот износ за повлекување започнува од 10 УСД за повеќето платежни системи.

За криптовалутите, оваа сума започнува од 50 американски долари (и може да биде поголема за одредени валути, на пр. Биткоин).


Дали треба да дадам документи за да направам повлекување?

Обично, дополнителни документи за повлекување средства не се потребни. Но, компанијата по своја дискреција може да побара од вас да ги потврдите вашите лични податоци со барање одредени документи. Вообичаено тоа се прави со цел да се спречат активности поврзани со нелегална трговија, финансиски измами, како и користење на незаконски добиени средства.

Списокот на такви документи е минимален, а операцијата за нивно обезбедување нема да ви одземе многу време и напор.

Како да направите депозит во Quotex


Како да депонирате во Quotex користејќи Crypto

Пред да ги надополните вашите средства на Quotex, имајте на ум дека Quotex моментално ги поддржува следните криптовалути: USDT, TRX, BTC, LTC, ETH, BSC, USDC, MATIC, SOLANA, POLKADOT, Shiba Inu, ZEC, BUSD, Dash, Dogecoin, Ripple, Dai, Bitcoin Cash.

1) Кликнете на зеленото копче „ Депозит “ во горниот десен агол на јазичето.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
2) Изберете криптовалута што ја поддржува Quotex.Пример : изберете „Bitcoin (BTC)“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
3) Изберете го вашиот бонус и внесете го износот на депозитот. Потоа, кликнете на „Депозит“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
4) Изберете Bitcoin за депонирање.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
5) Само копирајте ја вашата адреса за депозит и залепете ја во платформата за повлекување, а потоа можете да депонирате монети во Quotex.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
6) Откако ќе го испратите успешно, ќе добиете известување „Плаќањето е завршено“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
7) Проверете ги вашите пари на сметка во живо.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex

Ве молиме погледнете ја оваа страница за да видите повеќе: Како да депонирате по криптовалута во Quotex

Како да депонирате во Quotex користејќи Visa / MasterCard?

Ако го правите вашиот прв депозит во Quotex, обидете се прво да испратите мала сума пари за да се запознаете со процесот и да бидете сигурни дека сè работи правилно.

1) Кликнете на зеленото копче „ Депозит “ во горниот десен агол на јазичето.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
2) Откако е неопходно да се избере начин на депонирање на сметката. Изберете "Visa / MasterCard".
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
3) Изберете го вашиот бонус и внесете го износот на депозитот. Потоа, кликнете на „Депозит“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
4) Пополнете го формуларот со внесување на бараните детали за плаќање и кликнување на „Плати“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
5) Депонирајте успешно, проверете ги парите на вашата сметка во живо.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex

Како да депонирате во Quotex користејќи електронски плаќања (Perfect Money, Advcash, MoMo Wallet)?

Дополнувањето на вашата сметка на Quotex трае само неколку допири:

1) Отворете го прозорецот за извршување на трговијата и кликнете на зеленото копче „ Депозит “ во горниот десен агол на картичката.

Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
2) Компанијата нуди многу практични методи кои му се достапни на Клиентот и се прикажани во неговата индивидуална сметка. Изберете „Совршени пари“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
3) Изберете го вашиот бонус и внесете го износот на депозитот. Потоа, кликнете на „Депозит“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
4) Изберете го саканиот начин на плаќање и кликнете на „Направи плаќање“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
5) Пополнете го формуларот со внесување на бараните детали за плаќање и кликнување на „Преглед на плаќање“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
6) Депонирајте успешно, проверете ги парите на вашата сметка во живо.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex

Како да депонирате во Quotex користејќи банкарски трансфер

1. Можете да ја надополнувате вашата сметка на Quotex бесплатно со банкарски трансфер. Кликнете на Депозити во горниот десен агол на јазичето.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
2. Изберете банкарски трансфер како начин на плаќање.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете на копчето „Депозит“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
4. Изберете ја вашата банка и кликнете на копчето „Плати“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex
5. Најавете се на веб-услугата на вашата банка (или одете во вашата банка) за да ги префрлите средствата. Завршете го трансферот.
Како да повлечете и да направите депозит пари во Quotex


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Кој е минималниот износ на депозит?

Предноста на платформата за тргување на Компанијата е што не мора да депонирате големи суми на вашата сметка. Можете да започнете со тргување со инвестирање мала сума пари. Минималниот депозит е 10 американски долари.

Дали има провизија за депонирање или повлекување средства од сметката?

Не. Компанијата не наплаќа провизија ниту за депозитот, ниту за операциите за повлекување.

Сепак, вреди да се земе предвид дека платните системи можат да ја наплатат својата провизија и да ја користат интерната стапка на конверзија на валутата.

Дали треба да ја депонирам сметката на платформата за тргување и колку често треба да го правам тоа?

За да работите со дигитални опции, треба да отворите индивидуална сметка. За да склучите вистински занаети, сигурно ќе треба да направите депозит во износ од купените опции.

Можете да започнете со тргување без готовина, само користејќи ја сметката за обука на компанијата (демо сметка). Таквата сметка е бесплатна и создадена за да го демонстрира функционирањето на платформата за тргување. Со помош на таква сметка, можете да вежбате стекнување дигитални опции, да ги разберете основните принципи на тргување, да тестирате различни методи и стратегии или да го оцените нивото на вашата интуиција.
Thank you for rating.