Quotex Најчесто поставувани прашања - Quotex North Macedonia - Quotex Северна Македонија

Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex


Депозит во Quotex


Како можам да депонирам?


Тоа е многу лесно да се направи. Постапката ќе трае неколку минути.

1) Отворете го прозорецот за извршување на трговијата и кликнете на зеленото копче „Депозит“ во горниот десен агол на јазичето.

Сметката можете да ја депонирате и преку вашата лична сметка со кликнување на копчето „Депозит“ во профилот на сметката.
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
2) Откако ќе биде неопходно да се избере начин на депонирање на сметката (Друштвото нуди многу погодни методи кои се достапни на Клиентот и се прикажани во неговата индивидуална сметка).
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
3) Следно, наведете ја валутата во која ќе се депонира сметката, и соодветно на валутата на самата сметка.

4) Внесете го износот на депозитот.
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
5) Пополнете го формуларот со внесување на бараните детали за плаќање.

6) Направете плаќање.

Депонирајте успешно
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex


Кој е минималниот износ на депозит?

Предноста на платформата за тргување на Компанијата е што не мора да депонирате големи суми на вашата сметка. Можете да започнете со тргување со инвестирање мала сума пари. Минималниот депозит е 10 американски долари.

Дали има провизија за депонирање или повлекување средства од сметката?

Не. Компанијата не наплаќа провизија ниту за депозитот, ниту за операциите за повлекување.

Сепак, вреди да се земе предвид дека платните системи можат да ја наплатат својата провизија и да ја користат интерната стапка на конверзија на валутата.

Дали треба да ја депонирам сметката на платформата за тргување и колку често треба да го правам тоа?

За да работите со дигитални опции, треба да отворите индивидуална сметка. За да склучите вистински занаети, сигурно ќе треба да направите депозит во износ од купените опции.

Можете да започнете со тргување без готовина, само користејќи ја сметката за обука на компанијата (демо сметка). Таквата сметка е бесплатна и создадена за да го демонстрира функционирањето на платформата за тргување. Со помош на таква сметка, можете да вежбате стекнување дигитални опции, да ги разберете основните принципи на тргување, да тестирате различни методи и стратегии или да го оцените нивото на вашата интуиција.

Повлекување во квотекс


Како да повлечете пари од квотекс?

Постапката за повлекување капитал е исклучително едноставна и се спроведува преку вашата индивидуална сметка.

Начинот што го избравте за депонирање на сметката е и метод за повлекување средства

На пример, ако сте уплатиле на вашата сметка преку платниот систем Visa, ќе подигнете пари и преку системот за плаќање Visa.

Кога станува збор за повлекување на доволно голема сума, компанијата може да побара верификација (верификацијата се бара по дискреција на компанијата), поради што е многу важно да регистрирате сметка поединечно за себе за да ги потврдите вашите права на неа во секое време.

1. Одете на Повлекување
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
2. Внесете го износот што сакате да го повлечете. Повлекувам пари користејќи Bitcoin
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
Друг начин на плаќање
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
3. Внесете го пин-кодот, тие го испраќаат на вашата е-пошта. Кликнете на „Потврди“
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
4. Вашето барање е успешно испратено
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex


Колку време е потребно за повлекување средства?

Во просек, постапката за повлекување трае од еден до пет дена од датумот на прием на соодветното барање на Клиентот и зависи само од обемот на истовремено обработени барања. Компанијата секогаш се обидува да изврши плаќања директно на денот кога е примено барањето од Клиентот.


Која е минималната сума за повлекување?

Минималниот износ за повлекување е 10 американски долари за повеќето платежни системи.
Минималниот износ за повлекување за Биткоин е 50 американски долари.


Дали треба да дадам документи за да направам повлекување?

Вообичаено, не се потребни дополнителни документи за повлекување средства. Но, компанијата по своја дискреција може да побара од вас да ги потврдите вашите лични податоци со барање одредени документи. Обично тоа се прави со цел да се спречат активности поврзани со нелегална трговија, финансиски измами, како и користење на незаконски добиени средства.

Списокот на такви документи е минимален, а операцијата за нивно обезбедување нема да ви одземе многу време и напор.

Верификација на цитати


Кои податоци се потребни за да се регистрирате на веб-страницата на компанијата?

За да заработите пари на дигитални опции, прво мора да отворите сметка што ви овозможува да вршите занаети. За да го направите ова, треба да се регистрирате на веб-страницата на компанијата.

Процесот на регистрација е едноставен и не одзема многу време.

Потребно е да се пополни прашалник на предложениот формулар. Ќе треба да ги внесете следните информации:
 • име (на англиски)
 • адреса на е-пошта (наведете ја моменталната, работата, адресата)
 • телефон (со код, на пример, + 44123 ....)
 • лозинка што ќе ја користите во иднина за да влезете во системот (со цел да го минимизирате ризикот од неовластен пристап до вашата индивидуална сметка, препорачуваме да креирате сложена лозинка користејќи мали, големи букви и бројки. Не ја откривајте лозинката на трето партии)

Откако ќе го пополните формуларот за пријавување, ќе ви бидат понудени различни начини за финансирање на вашата сметка за тргување.

Што е проверка на сметката?

Верификацијата во дигитални опции е потврда од страна на Клиентот на неговите лични податоци со обезбедување на дополнителни документи на компанијата. Условите за верификација за Клиентот се што е можно поедноставни, а листата на документи е минимална. На пример, една компанија може да побара:
 • обезбедете копија за скенирање во боја од првото ширење на пасошот на клиентите (страница за пасош со фотографија)
 • идентификувај се со помош на „селфи“ (своја фотографија)
 • потврдете ја адресата на регистрација (престој) на Клиентот итн

Компанијата може да побара какви било документи доколку не е можно целосно да се идентификува Клиентот и податоците внесени од него.

1. Одете на верификација на сметката
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
2. Поставете го вашиот идентитет
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
Вашиот профил е целосно потврден
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
Откако електронските копии од документите ќе бидат доставени до Компанијата, Клиентот ќе мора да почека некое време за да ги потврди дадените податоци.


Дали е можно да се наведат други народи (лажни) податоци при регистрација на веб-страницата?

Не. Клиентот врши саморегистрација на веб-страницата на компанијата, обезбедувајќи целосни и точни информации за себе за прашањата поставени во формуларот за регистрација и ги одржува овие информации ажурирани.

Доколку е неопходно да се спроведат разни видови проверки на идентитетот на Клиентот, Компанијата може да побара документи или да го покани Клиентот во својата канцеларија.

Доколку податоците внесени во полињата за регистрација не се совпаѓаат со податоците од поднесените документи, вашиот индивидуален профил може да биде блокиран.


Како да разберам дека треба да поминам низ проверка на сметката?

Доколку е неопходно да поминете верификација, ќе добиете известување преку е-пошта и/или СМС известување.

Сепак, компанијата ги користи деталите за контакт што сте ги навеле во формуларот за регистрација (особено, вашата адреса за е-пошта и телефонски број). Затоа, внимавајте да обезбедите релевантни и точни информации.


Колку време трае процесот на верификација?

Не повеќе од 5 (пет) работни дена од датумот кога компанијата ги прими бараните документи.


Ако направив грешка при внесување податоци во мојата индивидуална сметка, како можам да го поправам ова?

Мора да ја контактирате службата за техничка поддршка на веб-страницата на Companys и да го уредите профилот.


Како да знам дека успешно ја поминав потврдата?

Ќе добиете известување преку е-пошта и/или СМС известување за завршувањето на процесот на верификација на вашата сметка и можноста да продолжите со операциите на платформата за тргување на компанијата.

Тргување со цитати


Кои се дигиталните опции?

Опција е деривативен финансиски инструмент заснован на кое било основно средство, како што се акции, валутен пар, нафта, итн.

ДИГИТАЛНА ОПЦИЈА - нестандардна опција што се користи за остварување профит од движењата на цените на таквите средства за одреден период од време.

Дигитална опција, во зависност од условите за договорени од страните во трансакцијата, во време определено од страните, носи фиксен приход (разликата помеѓу приходот од трговија и цената на средството) или загуба (во износ од вредноста на средството).

Бидејќи дигиталната опција се купува однапред по фиксна цена, големината на добивката, како и големината на потенцијалната загуба се познати уште пред тргувањето.

Друга карактеристика на овие зделки е временското ограничување. Секоја опција има свој рок (време на истекување или време на завршување).

Без оглед на степенот на промена на цената на основното средство (колку таа стана повисока или пониска), во случај да се добие опција, секогаш се врши фиксна исплата. Затоа, вашите ризици се ограничени само со износот за кој е стекната опцијата.


Како да тргувате во Quotex?

За да тргувате со бинарни опции, едноставно финансирајте ја вашата сметка и најавете се на платформата. Стандардно ќе видите тргување со бинарни опции.

1. Изберете средство за тргување. Валути, стоки, крипто, индекси
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
2. Изберете време на истекување
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
3. Изберете трговска сума. Минималниот износ на тргување е $1.
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
4. Изберете ги опциите нагоре (зелено) или надолу (црвено) во зависност од вашата прогноза. Ако очекувате цената да се зголеми, притиснете „Горе“ и ако мислите дека цената ќе се намали, притиснете „Надолу“
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
5. Резултатот од вашата трговија ќе се појави веднаш по истекот на вашата позиција на вашето салдо. Можете да го следите напредокот на вашата нарачка под The ​​Trades
Често поставувано прашање (ЧПП) за тргување со Quotex
Good Luck и да уживате во тргувањето

Кој е рокот на истекување на трговијата?

Периодот на истекување е времето по кое тргувањето ќе се смета за завршено (затворено) и резултатот автоматски се сумира.
Кога склучувате трговија со дигитални опции, вие самостојно го одредувате времето на извршување на трансакцијата (1 минута, 2 часа, месец итн.).


Што е платформа за тргување и зошто е потребна?

Платформа за тргување - софтверски комплекс кој му овозможува на Клиентот да врши занаети (операции) користејќи различни финансиски инструменти. Исто така, има пристап до различни информации како што се вредноста на понудите, позициите на пазарот во реално време, активностите на компанијата итн.


Кои се можните резултати од пласираните занаети?

Постојат три можни исходи на пазарот за дигитални опции:

1) во случај вашата прогноза за одредување на насоката на движењето на цената на основното средство е точна, добивате приход.

2) ако до моментот на заклучување на опцијата, вашата прогноза се испостави дека е погрешна, имате загуба ограничена со големината на вредноста на средството (т.е., всушност, можете само да ја изгубите вашата инвестиција).

3) ако исходот од трговијата е нула (цената на основното средство не е променета, опцијата е склучена по цената по која е купена), ја враќате вашата инвестиција. Така, нивото на вашиот ризик е секогаш ограничено само според големината на вредноста на средството.


Што ја одредува големината на профитот?

Постојат неколку фактори кои влијаат на големината на вашиот профит:
 • ликвидноста на средството што сте го избрале на пазарот (колку повеќе средството е барано на пазарот, толку повеќе ќе добиете профит)
 • времето на тргување (ликвидноста на средството наутро и ликвидноста на средството попладне може значително да се разликуваат)
 • тарифи на брокерско друштво
 • промени на пазарот (економски настани, промени во дел од финансиско средство итн.)

Како можам да ја пресметам добивката за трговија?

Не мора сами да го пресметувате профитот.

Карактеристика на дигиталните опции е фиксен износ на профит по трансакција, кој се пресметува како процент од вредноста на опцијата и не зависи од степенот на промена на оваа вредност. Да претпоставиме дека ако цената се промени во насока предвидена од вас за само 1 позиција, ќе заработите 90% од вредноста на опцијата. Истата сума ќе ја заработите доколку цената се смени на 100 позиции во иста насока.

За да го одредите износот на профитот, мора да ги извршите следните чекори:
 • изберете го средството што ќе лежи во основата на вашата опција
 • наведете ја цената за која би ја купиле опцијата
 • одреди го времето на тргувањето, по овие акции, платформата автоматски ќе го прикаже точниот процент од вашиот профит, во случај на точна прогноза
Добивката од трговијата може да биде до 98% од износот на инвестицијата.

Приносот на дигиталната опција се фиксира веднаш по нејзиното стекнување, затоа не треба да чекате непријатни изненадувања во форма на намален процент на крајот на трговијата.

Штом тргувањето ќе се затвори, вашето салдо автоматски ќе се надополни со износот на оваа добивка.


Кои се различните дигитални опции?

Правејќи тргување со опција, мора да го изберете основното средство што ќе биде во основата на опцијата. Вашата прогноза ќе се изврши на ова средство.

Едноставно, кога купувате дигитален договор, вие всушност се обложувате на движењето на цената на таквото основно средство.

Основното средство е „артикал“ чија цена се зема предвид при склучување на трговија. Како основно средство на дигиталните опции, најчесто дејствуваат најбараните производи на пазарите. Постојат четири типа од нив:
 • хартии од вредност (акции на светски компании)
 • валутни парови (ЕУР / УСД, GBP / УСД, итн.)
 • суровини и благородни метали (нафта, злато, итн.)
 • индекси (SP 500, Dow, долар индекс, итн.)

Не постои такво нешто како универзално основно средство. При изборот, можете само да го користите сопственото знаење, интуиција и разни видови аналитички информации, како и анализа на пазарот за одреден финансиски инструмент.

Која е суштината на тргувањето со дигитални опции?

Факт е дека дигиталната опција е наједноставниот тип на деривативен финансиски инструмент. За да заработите пари на пазарот на дигитални опции, не треба да ја предвидувате вредноста на пазарната цена на средството што може да го достигне.

Принципот на процесот на тргување се сведува само на решавање на една единствена задача - цената на средството ќе се зголеми или намали до моментот кога ќе се изврши договорот.

Аспектот на таквите опции е што воопшто не ви е важно, дека цената на основното средство ќе оди сто поени или само еден, од моментот на склучување на трговијата до нејзиното затворање. За вас е важно да ја одредите само насоката на движење на оваа цена.

Ако вашата прогноза е точна, во секој случај добивате фиксен приход.

Како брзо да научите како да заработите пари на пазарот за дигитални опции?

За да добиете профит на пазарот на дигитални опции, треба само правилно да предвидите на кој пат ќе оди цената на средството што сте го избрале (нагоре или надолу). Затоа, за стабилен приход ви требаат:
 • развијте сопствени стратегии за тргување, во кои бројот на правилно предвидени занаети ќе биде максимален и следете ги
 • диверзифицирајте ги вашите ризици
Во развојот на стратегии, како и во потрагата по опции за диверзификација, ќе ви помогнат следењето на пазарот, проучувањето аналитички и статистички информации кои можат да се добијат од различни извори (интернет ресурси, експертски мислења, аналитичари од оваа област итн.), од кои еден е веб-страницата на компанијата.


Дали вашата платформа за тргување има демо сметка за да го разберете процесот на работа со дигитални опции без да трошите свои пари?

Да. Со цел да развиете вештини за тргување и да ги тестирате можностите на платформата за тргување на Companys, можете да користите демо сметка (бесплатно). Ова е еден вид симулатор кој ви овозможува прво да се обидете, а дури потоа да преминете на вистинско тргување. Таквата демо сметка е погодна и за искусни трговци да го подобрат своето професионално ниво.
Салдото на таква сметка е 10.000 единици.


На кој трошок Друштвото му плаќа добивка на Клиентот во случај на успешна трговија?

Компанијата заработува со клиенти. Оттука, заинтересирана е учеството на профитабилните трансакции значително да преовладува над учеството на непрофитабилните, поради фактот што Друштвото има процент на плаќања за успешна стратегија за тргување избрана од Клиентот.

Дополнително, тргувањата што ги спроведува Клиентот заедно го сочинуваат обемот на тргување на компанијата, кој се пренесува на брокер или берза, кои пак се вклучени во базенот на даватели на ликвидност, што заедно доведува до зголемување на ликвидноста на пазарот самиот себе.


Може ли да ја затворам мојата сметка? Како да се направи тоа?

Можете да избришете сметка во вашата индивидуална сметка со кликнување на копчето „Избриши сметка“ што се наоѓа на дното на страницата на профилот.


Дали е потребно преземање на програмата на компјутер или паметен телефон?

Не, не е потребно. Вие само треба да се регистрирате на веб-страницата на компанијата во презентираната форма и да отворите индивидуална сметка.


Во која валута се отвора сметката на клиентите? Може ли да ја сменам валутата на сметката на клиентите?

Стандардно, се отвора трговска сметка во американски долари. Но, за ваша погодност, можете да отворите неколку сметки во различни валути.
Списокот на достапни валути може да се најде на страницата на вашиот профил во вашата сметка на клиенти.


Дали има минимален износ што можам да го уплатам на мојата сметка при регистрацијата?

Предноста на платформата за тргување на Компанијата е што не мора да депонирате големи суми на вашата сметка. Можете да започнете со тргување со инвестирање мала сума пари. Минималниот депозит е 10 американски долари.
Thank you for rating.